Háztűz-őrző Nők és Anyák Egyesülete | 2890 Tata, Bacsó Béla u.66/1 | 34 / 479 - 347 és 06 20 586 8278 | www.haztuzorzo.hu | haztuzorzo@haztuzorzo.hu | adósz.: 18615496-1-11 | nyomtatta: Vendég


    Babapakk   


Kedves Sorstársak!

Először is, Sorstársak, hiszen ha ezen az oldalon időztök éppen, akkor valamilyen módon foglalkoztat Benneteket a gyermeknevelés, babagondozás vagy a várandósság témája. Ha pedig ez így van, akkor máris sorstársaknak vallhatjuk magunkat, hiszen mi itt mindnyájan vártunk már babát, gondoztunk újszülöttet, próbáltuk szórakoztatni és közben lehetőségek szerint fejleszteni kisbabánkat, gyermekünket, vagy akár unokánkat...

Sorstársak, mert bármennyire is varázslatos, magával ragadó állapot a várandósság, és bármennyire is külön világba burkolva/zárkózva/bezárva töltjük/töltöttük napjainkat kisbabánkkal, az élet nem áll meg. Mindennek mozgatórugója a változás – egyszer el kell hagyni a védett fészkünket, gyermekünket közösségbe kell adnunk, és ismét a „társadalom hasznos tagjaként” magunk vagy mások elképzeléseit kell megvalósítanunk (az idézőjeles rész nem saját, de sajnos jellemző véleményt tükröz – ám túllépve az anyagiasságon, mi lehet hasznosabb időtöltés, mint egy újszülött ringatása, egy csecsemő mosolyáért való harc, vagy a totyogók első mosolycsalogató mondatainak fordítása a külvilág felé?) 


Sorstársak, mert a mindennapos szélmalomharcban küzdünk mindannyian a hétköznapok logisztikájával, a lassan elúszó háztartással, a párkapcsolatunk megőrzésével vagy éppen megmentésével, és ezek csak a majdnem mindenkire jellemző csaták – mindenkinek megvan még a saját harctere is.

Kell, hogy szakítsunk időt az élet kedves pillanataira. Mi, akik itt vagyunk, a gyermekek felé fordulva próbálunk tartalmat tölteni mind az ő, mind a saját életünkbe. Hiszünk abban, hogy ez egyike a legértelmesebb tevékenységeknek a világon, és mindannyian a magunk erejéhez mérten teszünk hozzá egy kicsit vagy éppen nagyon sokat az egészhez. Ebből áll össze mindaz, amit itt találtok. Szeretnénk szót ejteni olyan eseményekről, amelyek jókedvet hoztak az életünkbe. Szeretnénk megosztani veletek olyan gondolatokat, melyek nyomot hagytak bennünk, másokban, és előrelendítettek egy helyzetben. Szeretnénk nektek néha egy receptet adni, mellyel gazdagabbá tehetitek a családi asztalt. Az is előfordul majd biztos, hogy tanácsot kérünk Tőletek, ha a gyermeknevelés sok csapdája és buktatója közül az egyiken fennakadunk.

Kezdetnek pedig egy gondolat, melyre ma találtam rá, és annyira szíven ütött, hogy meg kell osztanom:
Ne arra figyelj, mi hiányzik az életedből, hanem arra, ami megvan.

Szeretettel
Judit
 

A(z) Köszöntő rovat összes cikke:

Kedves Sorstársak! [2011. 02. 15.]

Az oldal 33.1618785858 ms alatt készült el. Felhasználó: Vendég