Háztűz-őrző Nők és Anyák Egyesülete | 2890 Tata, Bacsó Béla u.66/1 | 34 / 479 - 347 és 06 20 586 8278 | www.haztuzorzo.hu | haztuzorzo@haztuzorzo.hu | adósz.: 18615496-1-11 | nyomtatta: Vendég


    Babapakk   


Baba és gyermekelsősegély – vészhelyzetek a gyerekszobában.

Fantasztikus volt Dr. Csomai Zita előadása a mai Kismama Klubban! Témája: Baba és gyermekelsősegély – vészhelyzetek a gyerekszobában. Persze én is, mint sok szülő, azt hiszem: „Ugyan, az én gyermekemmel nem fog baj történni!” És ha mégis?

Van egy eleven, minden lében kanál, folyton pörgő nagyfiam, és egy nyugodt, minden téren higgadt kislányom. Soha nem gondoltam volna, hogy pont a kisebbel történik meg. De megtörtént. Szerencsére nem túl komoly, egy fogát elvesztette, de megtörtént. És ez a tény, igen, főleg ez küldött ma el engem erre az előadásra.

Most már tudom, hogy milyen nagy értéket építettem be az anyai létembe a mai napon.

Lehet kicsit sok volt mindenkinek átélnie/ elképzelnie: Mennyi minden történhet egy babával vagy kisgyermekkel? De kell róla beszélni, és jó tudni mit tegyünk. Ezt az az 5-6 szülő (az 1800-ból! ) is elmondhatja, aki részt vett már a doktornő előadásán, és alkalmaznia kellett a valós életben is a nála tanultakat. Nekik már biztos, hogy megérte! Úgy gondolom nekem is.

Persze, ha baj van, másképp reagál az ember, de már az is jó, ha csak töredéke eszünkbe jut annak, ami a mai nap folyamán elhangzott. Nekem egyvalami biztos:

„Cselekedni kell! Ne féljünk attól, hogy kárt okozunk.
Kárt csak akkor tehetünk, ha semmit nem teszünk!”

Kedves Dr. Csomai Zita! Köszönjük a tapasztalatok megosztását, a fontos tennivalók ismertetését, a gyakorlati útmutatást, a jó tanácsokat! Remélem, találkozunk még a Háztűzőrzők berkein belül! Szép szülést kívánok!

Kedves Blog-olvasók! Szívből ajánlom a doktornő könyveit, amelyből Ti is sokat tanulhattok:
• BABA-elsősegély
• Természetes Gyógymódok - Gyakorlati tanácsok várandósok panaszaira

http://babaelsosegely.hu/index.php?page=6_konyvajanlo


Molnárné Sári Timi

A(z) Baba-mama rovat összes cikke:

A hordozás biológiai gyökerei [2011. 04. 26.]

Baba és gyermekelsősegély – vészhelyzetek a gyerekszobában. [2011. 02. 23.]

Az oldal 39.2301082611 ms alatt készült el. Felhasználó: Vendég